Zázvorové kuře s červenou rýží


Hlavní chod / 06.04.2018
Alergeny: 1 Lepek, 4 Ryby, 6 Sója

Vytisknout recept
Zázvorové kuře s červenou rýží
Snadné, rychlé a neuvěřitelně chuťově výrazné. Červená rýže svou křupavostí báječně doplní pikantnost masa. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porce
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem necháme v lednici alespoň 30 minut odležet
  2. rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí
  3. v jednu směs smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a 1 dcl vody
  4. na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí a zalijeme směsí a dusíme do vypaření vody na poslední minutu zalijeme sojovkou
  5. podáváme s rýží a čerstvým avokádem