Zázvorové kuře s červenou rýží
Snadné, rychlé a neuvěřitelně chuťově výrazné. Červená rýže svou křupavostí báječně doplní pikantnost masa. Dobrou chuť.
Chod
Hlavní chod
Kuchyně
Mezinárodní
Porce
Doba přípravy
2
porce
10
minut
Doba vaření
15
minut
Porce
Doba přípravy
2
porce
10
minut
Doba vaření
15
minut
Suroviny
200
g
červená rýže
2
kusy
kuřecí prsa
2
lžíce
kokosový olej
3
cm kus
čerstvý zázvor
1
lžíce
rybí omáčka
náhrada: bez rybí omáčky
1
lžíce
rýžový ocet
1
lžíce
stévia sirup
4
lžíce
sojová omáčka
náhrada: sojová omáčka bez lepku
1
kus
avokádo ready to eat
Pokyny
maso nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem a nastrouhaným zázvorem necháme v lednici alespoň 30 minut odležet
rýži uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci do změknutí
v jednu směs smícháme rybí omáčku, rýžový ocet, stévii a 1 dcl vody
na předehřáté pánvi orestujeme maso do zezlátnutí a zalijeme směsí a dusíme do vypaření vody na poslední minutu zalijeme sojovkou
podáváme s rýží a čerstvým avokádem