Alergeny: 3 Vejce, 7 Mléko	
	
		
    
    
            
        
            
        
    
    Vytisknout recept
Slaný rýžový koláč
    
     
                
        Rýžový koláč, ve slané podobě, je fajn v teplé i studené verzi. S pořádnou dávkou parmezánu je neodolatelný. Podávaný s lehkým salátkem ho doladíte k dokonalosti. Dobrou chuť.    
         
     
                
                
        
            
        
    Pokyny
    
                
        
    
            
            
                
        
    - 
            - 
        rýži uvaříme v rýžovaru, případně vaříme v hrnci do změknutí     
 
- 
            - 
        uvařenou rýži zalijeme mlékem a smícháme s kořením a vejci     
 
- 
            - 
        slaninu opražíme na pánvi spolu se šunkou a na pár posledních minut přidáme nadrobno pokrájený česnek     
 
- 
            - 
        do rýže vmícháme slaninu se šunkou a zapékáme 20 minut 190 st. C
     
 
- 
            - 
        na posledních 5 minut posypeme parmezánem, aby se vytvořila krusta     
 
 
         
 
     
         
     
                
        
            
        
    Poznámky k receptu
    
                
        Jakou rýži použít? Pro tento koláč mám nejraději arborio rýži, ale ani basmati není vůbec špatná.