Slaný rýžový koláč
Rýžový koláč, ve slané podobě, je fajn v teplé i studené verzi. S pořádnou dávkou parmezánu je neodolatelný. Podávaný s lehkým salátkem ho doladíte k dokonalosti. Dobrou chuť.
Chod
Hlavní chod
Kuchyně
Mezinárodní
Porce
Doba přípravy
6
porcí
15
minut
Doba vaření
30
minut
Porce
Doba přípravy
6
porcí
15
minut
Doba vaření
30
minut
Suroviny
500
g
rýže arborio
30
g
slanina
30
g
šunka od kosti
3
dcl
mléko polotučné kravské
náhrada: rýžové mléko
1
lžička
sůl
3
kusy
vejce
náhrada: bez vajec
2
lžíce
kurkuma
5
lžic
parmezán
náhrada: vege parmezán
Pokyny
rýži uvaříme v rýžovaru, případně vaříme v hrnci do změknutí
uvařenou rýži zalijeme mlékem a smícháme s kořením a vejci
slaninu opražíme na pánvi spolu se šunkou a na pár posledních minut přidáme nadrobno pokrájený česnek
do rýže vmícháme slaninu se šunkou a zapékáme 20 minut 190 st. C
na posledních 5 minut posypeme parmezánem, aby se vytvořila krusta
Poznámky k receptu
Jakou rýži použít? Pro tento koláč mám nejraději arborio rýži, ale ani basmati není vůbec špatná.