Slaný rýžový koláč
Rýžový koláč, ve slané podobě, je fajn v teplé i studené verzi. S pořádnou dávkou parmezánu je neodolatelný. Podávaný s lehkým salátkem ho doladíte k dokonalosti. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
6porcí 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
6porcí 15minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Pokyny
  1. rýži uvaříme v rýžovaru, případně vaříme v hrnci do změknutí
  2. uvařenou rýži zalijeme mlékem a smícháme s kořením a vejci
  3. slaninu opražíme na pánvi spolu se šunkou a na pár posledních minut přidáme nadrobno pokrájený česnek
  4. do rýže vmícháme slaninu se šunkou a zapékáme 20 minut 190 st. C
  5. na posledních 5 minut posypeme parmezánem, aby se vytvořila krusta
Poznámky k receptu

Jakou rýži použít? Pro tento koláč mám nejraději arborio rýži, ale ani basmati není vůbec špatná.