Na naše čokoládovo kávové cukroví nejen že, nepotřebujte cukr, ale je i bezlepkové. Co víc si přát. Je super snadné a vydrží v plechové dóze celé Vánoce, tedy pokud jej nesníte dřív. Kávová příchuť potěší všechny milovníky kávy a v té záplavě sladkého cukroví bude příjemnou změnou chuti. Dobrou chuť!
Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 25 minut |
Porce |
kusů
|
Suroviny
- 100 g rýžová mouka
- 100 g mandlová mouka náhrada: bezlepková / rýžová mouka
- 120 g máslo náhrada: kokosový olej
- 120 g mandle plátky náhrada: buráky
- 95 g hořká čokoláda 70%
- 200 ml mléko náhrada: rýžové / mandlové mléko
- 2 ks vejce náhrada: 40 ml Hraška Vanilka + 80 ml voda
- 25 g kokos strouhaný
- 1/2 sáček sušené droždí
- 2 šálek malé káva espresso
Suroviny
|
|
Pokyny
- všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme tužší těsto
- na plech vyložený pečícím papírem si těsto rozdělíme pomocí dvou lžiček na stejně velké porce - hromádky
- pomocí pomoučených rukou z každé hromádky uděláme malou placičku
- pečeme max. 25 minut na 170 st. C
Poznámky k receptu
Tip …
Ještě teplé cukroví poprašte moučkovým třtinovým cukrem nebo raději v robotu nadrceným kokosem na prášek.
Jako vždy doporučuji dělat z čokolády s co největším obsahem kakaa a slazené kokosem nebo stevií.