Vánoční kokosové bezlepkové křehule


Dezert / 21.11.2018
Alergeny: 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Vánoční kokosové bezlepkové křehule
A je to tady, první recept na vánoční cukroví letošního roku. Jak jste chtěli bezlepkové a snadné, jak jinak. Pracovní název byl Křehule od ochutnání nad prvním plechem a zůstalo jim to. Den ode dne křehnou a na chuti jim to báječně přidává. Tak ať se podaří a hlavně chutnají. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Pokyny
  1. máslo rozpustíme a necháme lehce vychladnout
  2. do másla zapracujeme mouku, prášek do pečiva, vejce, sůl a kokos
  3. podle hustoty konzistence přidáváme postupně mléko, měla by vzniknout tužší hmota, z které se snadno budou koulet kuličky
  4. ruce si posypeme kokosem a tvoříme kuličky stejné velikosti, které dáváme na plech s pečícím papírem
  5. pečeme v předehřáté troubě na 180 st. C max. 15 minut
  6. teplé (ne horké) křehule obalíme v třtinovém moučkovém cukru
Poznámky k receptu

Tip ...

Uložte křehule do plechové dózy na chladné místo, den ode dne budou křehnout. Pečte je tak 10 dní před svátky.