A je to tady, první recept na vánoční cukroví letošního roku. Jak jste chtěli bezlepkové a snadné, jak jinak. Pracovní název byl Křehule od ochutnání nad prvním plechem a zůstalo jim to. Den ode dne křehnou a na chuti jim to báječně přidává. Tak ať se podaří a hlavně chutnají. Dobrou chuť.
Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
kusů
|
Suroviny
- 1,5 hrnek rýžová mouka
- 1/2 hrnek třtinový moučkový cukr
- 1 sáček bezlepkový prášek do pečiva
- 10 lžic máslo náhrada: bezlaktózové máslo / kokosový tuk
- 2 kusy vejce náhrada: 40g Hraška Vanilka + 80 ml voda
- 1 špetka sůl
- 1,5 hrnek kokos strouhaný
- 1/2 hrnek rýžové mléko
- 1/2 hrnek třtinový moučkový cukr
Suroviny
|
|
Pokyny
- máslo rozpustíme a necháme lehce vychladnout
- do másla zapracujeme mouku, prášek do pečiva, vejce, sůl a kokos
- podle hustoty konzistence přidáváme postupně mléko, měla by vzniknout tužší hmota, z které se snadno budou koulet kuličky
- ruce si posypeme kokosem a tvoříme kuličky stejné velikosti, které dáváme na plech s pečícím papírem
- pečeme v předehřáté troubě na 180 st. C max. 15 minut
- teplé (ne horké) křehule obalíme v třtinovém moučkovém cukru
Poznámky k receptu
Tip ...
Uložte křehule do plechové dózy na chladné místo, den ode dne budou křehnout. Pečte je tak 10 dní před svátky.