Kuře s pomeranči a zázvorem


Hlavní chod / 22.10.2018
Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice, 12 Oxid siřičitý a siřičitany

Vytisknout recept
Kuře s pomeranči
Mám moc ráda kombinace slané a sladké chuti k masu, což pomeranče a zázvor zaručení splňují. Doporučuji naložit rovnou větší množství a na každé party budete za hvězdu. Při podávání s rozpečenou bagetkou nezbyde zaručeně ani kapka šťávy. Dobrou chuť.
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
porce
Suroviny
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. z jednoho pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, smícháme s hořčicí, sojovkou, olejem, nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem
  2. maso očistíme, nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc
  3. pečeme v předehřáté troubě na 200 st. C max. 35 minut
  4. na posledních 7 minut na maso nalijeme med
  5. druhý pomeranč očistíme, rozdělíme na měsíčky a podáváme s masem a bagetkou
Poznámky k receptu

Tip...

Zkuste místo prsou do marinády naložit křídla nebo stehna, jen dle typu masa hlídejte správné propečení.