Dýňové muffiny s čokoládou


Dezert / 08.10.2018
Alergeny: 1 Lepek, 3 Vejce, 7 Mléko

Vytisknout recept
Dýňové muffiny s čokoládou
Dýňové šílenství je zase tu. Tentokrát naprostý hokus pokus, ale úspěch byl s komentářem: "Mamíí, příště klidně udělej jen čistě dýňovou verzi, je super." A to je pro mě asi ta největší odměna, když se po tom, co uvařím nebo upeču, jen zapráší. Občas to nestihnu ani vyfotit. Tak zkuste tyhle krásně barevné sympaťáky. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
kusů
Suroviny
dýňové těsto
čokoládové těsto
Chod Dezert
Kuchyně Mezinárodní
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
kusů
Suroviny
dýňové těsto
čokoládové těsto
Pokyny
  1. Dýňové těsto
  2. Pokud nemáme mražené dýňové pyré (ať už koupené, nebo vlastní výroby), očistíme dýni hokaido, uvaříme ji ve vodě a rozmixujeme.
  3. Dýňové pyré necháme vychladnout.
  4. Tvaroh, vejce, cukr a olej utřeme do hladké pěny.
  5. Vmícháme dýňové pyré, mouku a na závěr prášek do pečiva.
  6. Čokoládové těsto
  7. Oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme do tuha.
  8. Žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny, přidáme mléko a olej.
  9. Do těsta zapracujeme mouku, lehce vmícháme bílky a prášek do pečiva.
  10. Na závěr přidáme čokoládu nasekanou na hrubší kousky.
  11. Máme tedy připraveny dva druhy těsta, a jak si dál uděláte muffiny, je na vás… pár jen dýňových, pár jen čokoládových, nebo půl na půl.