Borůvkové bezlepkové veganské muffiny


Dezert / 23.02.2020
Alergeny: 8 Skořápkové plody

Vytisknout recept
Borůvkové bezlepkové veganské muffiny
Mám ráda muffiny, jen v těch co mají pekárny a kavárny je většinou mléko... tedy nezbývá než občas doma vytáhnout formu a upéct si je. Dnes veganská verze a ještě bez lepku. No řekněmě si narovinu, je to slušná nálož na takovej klasickej borůvkovej muffin... ale díky mandlové a kokosové mouce je to vlastně prima změna. A ten kdo řeší nějaké intolerance a nebo třeba jede veganskou stravu, tak tenhle model rozhodně uvítá. Dobrou chuť.
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
velkých mufiinů
Suroviny
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
velkých mufiinů
Suroviny
Pokyny
  1. Mouky, škrob, prášek do pečiva, cukr a sůl důkladně smícháme v míse.
  2. Přidáme olej, mléko, šťávu z citrónu a vanilku a zapracujeme.
  3. Na závěr přidáme borůvky a už jen lehce vmícháme.
  4. Do formy na muffiny (12 ks) dáme papírové košíčky a ty po okraj vyplníme těstem. Necháme chvilku odpočinout a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C max. 30 minut.
  5. Muffiny necháme zchladnout a podáváme s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem.