Dýňové šílenství je zase tu. Tentokrát naprostý hokus pokus, ale úspěch byl s komentářem: "Mamíí, příště klidně udělej jen čistě dýňovou verzi, je super." A to je pro mě asi ta největší odměna, když se po tom, co uvařím nebo upeču, jen zapráší. Občas to nestihnu ani vyfotit. Tak zkuste tyhle krásně barevné sympaťáky. Dobrou chuť.
| Doba přípravy | 25 minut |
| Doba vaření | 35 minut |
| Porce |
kusů
|
Suroviny
dýňové těsto
- 200 g dýňové pyré
- 250 g měkký tvaroh náhrada: tvaroh bez laktózy
- 150 g třtinový cukr náhrada: kokosový cukr
- 2 ks vejce
- 200 g hladká mouka náhrada: bezlepková mouka
- 100 ml rýžový olej
- 2 lžičky prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
čokoládové těsto
- 200 g kokosový cukr
- 4 ks vejce
- 100 ml mléko polotučné kravské náhrada: rýžové mléko
- 100 ml rýžový olej
- 200 g hladká mouka náhrada: bezlepková mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva náhrada: bezlepkový prášek do pečiva
- 100 g hořká čokoláda 70%
Suroviny
dýňové těsto
čokoládové těsto
|
|
Pokyny
- Dýňové těsto
- Pokud nemáme mražené dýňové pyré (ať už koupené, nebo vlastní výroby), očistíme dýni hokaido, uvaříme ji ve vodě a rozmixujeme.
- Dýňové pyré necháme vychladnout.
- Tvaroh, vejce, cukr a olej utřeme do hladké pěny.
- Vmícháme dýňové pyré, mouku a na závěr prášek do pečiva.
- Čokoládové těsto
- Oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme do tuha.
- Žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny, přidáme mléko a olej.
- Do těsta zapracujeme mouku, lehce vmícháme bílky a prášek do pečiva.
- Na závěr přidáme čokoládu nasekanou na hrubší kousky.
- Máme tedy připraveny dva druhy těsta, a jak si dál uděláte muffiny, je na vás… pár jen dýňových, pár jen čokoládových, nebo půl na půl.

