Zeleninové hranolky
Hranolkování je u nás oblíbené večerní víkendové téma. Zkoušíme udělat hranolky z každé zeleniny, která se nám doma objeví. Zde pár receptů na ty povedené a oblíbené variace. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
6osob 30minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
6osob 30minut
Doba vaření
20minut
Suroviny
Mrkvové hranolky
Petrželové hranolky
Celerové hranolky
Batátové hranolky
Chipsy z červené řepy
Bramborové hranolky
Pokyny
  1. danou zeleninu pokrájíme na proužky nebo kolečka, jak která tvarem dovoluje
  2. promícháme s olejem, kořením a případně sýrem
  3. troubu předehřejeme na 200 st. C a na plech s pečícím papírem nebo do keramických misek dáme vždy po druhu hranolek
  4. pečeme do zlatova
  5. každý druh bude, dle tloušťky nakrájení, hotov malinko v jiný čas, nenechávejte hranolky péct bez dozoru
Poznámky k receptu

Tip – k hranolkám se báječně hodí zakysanka, ať už klasická či kokosová. Skvělá je i čočková pomazánka (recept uveden samostatně).