Vege letní tataráčky
Nevím jak u vás, ale teplá večeře je u nás přežitkem. Rádi máme něco jemného a v létě chladivého. Tímto receptem máte rázem slaný i sladký chod večeře vyřešen. Lahodí oku, vypadá, že jste si dali záležet na přípravě a přitom je to raz dva hotové. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2porce 20minut
Doba nečinnosti
30minut
Porce Doba přípravy
2porce 20minut
Doba nečinnosti
30minut
Suroviny
Avo tatarák
Jahodový tatarák
Pokyny
  1. avokádo nakrájíme na malé kostičky a smícháme s hořčicí, solí a pepřem
  2. do formy na tatarák na dno vyložíme rukolu a naplníme formu avokádovou směsí a upěchujeme
  3. jahody nakrájíme na jemné kostičky, necháme pár minut odstát, aby pustila tekutina
  4. tekutinu odstraníme, smícháme s medem, balsamikem a nasekanou mátou na drobné kousky
  5. do formy na tatarák napěchujeme směs jahod a obložíme pár lístky máty
  6. oba tataráky dáme na 30 minut vychladit
  7. podáváme s opečeným toustem a třeba kukuřičnými chipsy
Poznámky k receptu

Tip…

pokud nemáme formičky na tataráky, tak použijeme hrneček, který lehce vymažeme olejem