Slané palačinky
Palačinky nezklamou nikdy a v jakékoliv podobě. Zkuste je z rýžového mléka a bezlepkové mouky, překvapí vás, jak je těsto lehké a jemné. Slaná verze je u nás vždycky prvním chodem a následuje dezert v podobě sladké verze, ale to zase příště. Dobou chuť.
Porce Doba přípravy
12ks 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 10minut
Porce Doba přípravy
12ks 5minut
Doba vaření Doba nečinnosti
20minut 10minut
Suroviny
těsto
náplň
Pokyny
  1. mléko, olej a vejce rozšleháme a postupně vmícháváme mouku se špetkou soli
  2. těsto na palačinky dáme do lednice na 10 minut odležet
  3. tál na palačinky potřeme lehce olejem, stačí půl lžičky a rozpálíme
  4. těsto nalijeme na tál a opečeme z jedné strany
  5. jakmile palačinku obrátíme, tak na upečenou stranu klepneme vajíčko a pomocí vidličky rozprostřeme po palačince
  6. lehce osolíme, poklademe šunkou a nastrouhaným parmezánem
  7. palačinku buď přeložíme na půl nebo ohneme strany a dopečeme, aby vejce bylo hotové jak máme rádi
  8. podáváme se salátkem s balsamikem