Rýžové nudle s kuřecím masem
Mám ráda recepty, které voní asijskou kuchyní a tohle je jeden z našich oblíbených. Nešetřete citrónovou trávou, koriandrem a budete mít kuchyň provoněnou exotikou celý den. Dobrou chuť.
Chod
Hlavní chod
Kuchyně
Mezinárodní
Porce
Doba přípravy
4
porce
15
minut
Doba vaření
15
minut
Porce
Doba přípravy
4
porce
15
minut
Doba vaření
15
minut
Suroviny
500
g
rýžové nudle široké
4
kusy
kuřecí prsa
3
kusy
mrkev
2
kusy
citrónová tráva
2
kusy
česnek stroužek
4
hrsti
arašídy
náhrada: bez arašídů
2
lžíce
rybí omáčka
náhrada: bez rybí omáčky
2
lžíce
rýžový ocet
1
lžíce
stévia sirup
4
lžíce
sojová omáčka
náhrada: sojová omáčka bez lepku
2
hrsti
čerstvý koriandr
1/4
lžičky
sůl
Pokyny
maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi na troše oleje
v hrnku smícháme rybí omáčku, vinný ocet, stévii, přidáme 2 dcl vody a nalijeme na maso
mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek připravíme na malé kousky
citrónovou trávu nakrájíme na malá kolečka
arašídy lehce opečeme na suché pánvi
jakmile se tekutina z pánve skoro vyvaří, přidáme mrkev, česnek citrónovou trávu a sojovku
prohřejeme už jen max. 2 minuty
rýžové nudle uvaříme dle návodu
uvařené nudle přidáme do pánve k masu a promícháme
nandáme na talíře, posypeme arašídy a koriandrem
Poznámky k receptu
Sůl – v receptu je psaná, ale sojovka je sama o sobě slaná dost, tedy raději dosolte až na talíři.