Pomazánka z červené řepy
Červená řepa je buď milována nebo zatracována. V této pomazánce je její chuť malinko zjemněná majolkou a zakysankou, tak by ji mohli vzít na milost i její odpůrci. U nás to klaplo a čas od času je po ní dokonce i sháňka. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
1,5hodina
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
1,5hodina
Suroviny
Pokyny
  1. troubu předehřejeme na 200 st. C
  2. čerstvou červenou řepu omyjeme, osušíme a zabalíme po jednotlivém kuse do alobalu
  3. zabalenou řepu pečeme 1 až 1,5 hodiny
  4. občas do řepy píchneme vidličkou, zda je už měkká, délka pečení záleží na velikosti řepy
  5. řepu upečenou do měkka vybalíme z alobalu a necháme vychladnou
  6. vychladlou řepu nastrouháme nahrubo a smícháme s majolkou, zakysankou a osolíme a opepříme
  7. namažeme na chléb a posypeme čerstvým koriandrem