Pomazánka z červené řepy
Červená řepa je buď milována nebo zatracována. V této pomazánce je její chuť malinko zjemněná majolkou a zakysankou, tak by ji mohli vzít na milost i její odpůrci. U nás to klaplo a čas od času je po ní dokonce i sháňka. Dobrou chuť.
Chod
Pomazánky
Kuchyně
Mezinárodní
Porce
Doba přípravy
4
osoby
10
minut
Doba vaření
1,5
hodina
Porce
Doba přípravy
4
osoby
10
minut
Doba vaření
1,5
hodina
Suroviny
250
g
čerstvá červená řepa
4
lžíce
majolka
náhrada: vege majolka
4
lžíce
zakysanka
náhrada: kokosová zakysanka
1/2
lžička
sůl
1/4
lžička
pepř
2
hrsti
čerstvý koriandr
8
krajíců
chléb
náhrada: rýžový chléb / bezlepkový chléb
Pokyny
troubu předehřejeme na 200 st. C
čerstvou červenou řepu omyjeme, osušíme a zabalíme po jednotlivém kuse do alobalu
zabalenou řepu pečeme 1 až 1,5 hodiny
občas do řepy píchneme vidličkou, zda je už měkká, délka pečení záleží na velikosti řepy
řepu upečenou do měkka vybalíme z alobalu a necháme vychladnou
vychladlou řepu nastrouháme nahrubo a smícháme s majolkou, zakysankou a osolíme a opepříme
namažeme na chléb a posypeme čerstvým koriandrem