Pomazánka z červené čočky
Čočka je luštěnina, kterou lze udělat na nespočet způsobů a nikdy nezklame. Tato pomazánka je lehounká a na jakýkoliv druh pečiva výborná. Můžete jí udělat tekutější a dát jí jako dip. Dobrou chuť!
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
Pokyny
  1. čočku uvaříme do měkka, osolíme a necháme vychladnout
  2. vejce uvaříme natvrdo, schladíme a oloupeme
  3. vychladlou čočku smícháme s vejci pokrájenými na malé kostičky, přidáme sezamová semínka a vše rozmixujeme do hladka pomazánku necháme vychladit
  4. před podáváním do pomazánky vmícháme zakysanku
  5. namažeme na pečivo a ozdobíme semínky, petrželkou a pokapeme sezamovým olejem, nebo podávejme jako dip k zeleninovým hranolkům