Kuskus salát se zázvorem a tuňákem
Kuskus je ideální na studené letní večeře. Zázvor mu dodá punc exotiky a báječně salát zvýrazní. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření Doba nečinnosti
10minut 1hodina
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření Doba nečinnosti
10minut 1hodina
Suroviny
Pokyny
  1. na másle osmahneme cibulku dozlatova
  2. kuskus přidáme k cibulce a opražíme stačí 3 minutky, stále mícháme
  3. opražený kuskus zalijeme vývarem a dusíme do měkka
  4. hotový kuskus zasypeme zázvorem a necháme dojít pár minut
  5. kuskus necháme vychladnout cca. 40 minut, občas promícháme
  6. do vychladlého kuskusu vmícháme tuňáka, fazole, kukuřici
  7. rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kuskusu
  8. dle potřeby dosolíme (nakládané kukuřice a fazole často bývají solené)
Poznámky k receptu

Tip…

Hotový salát dávám ještě na 20 minut vychladit, aby všechny ingredience měli při podávání stejnou teplotu.