Kokosové brownies
Jestli nejste úplně kovaní v pečení sladkostí, tak tento recept zvládnete rozhodně. Není jednoduššího a rychlejšího dezertu než je klasické brownies. Malinko jsem si ho upravila k podobě své a je prima v každou roční dobu. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
16porcí 10minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
16porcí 10minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Pokyny
  1. cukr, čokoládu a mléko dáme do horké vodní lázně rozpustit
  2. smícháme všechny ostatní ingredience v jednu a přidáme rozpuštěnou čokoládu s cukrem a mlékem
  3. vypracujeme hladké těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem
  4. pečeme max. 30 minut na 190 st. C – je nutné brownies hlídat, velmi snadno se vypraží
  5. podáváme ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo kokosovým sorbetem
Poznámky k receptu

Tipy …

Jakou použít čokoládu ? Když už máme recept bez klasického nebo třtinového cukru, tak to pojďme dotáhnout k dokonalosti a vyberme i čokoládu bez něj. Používám čokoládu s minimálním podílem kakaa 75% a bez cukru, slazenou buď stevií, kokosovým cukrem nebo nektarem. Není běžné ji u nás sehnat, ale ve zdravých výživách ji mají.