Hruškové chutney
Hrušky kam se podívám. Nešlo jinak, než udělat hruškové chutney. Je super snadné, provoní celou kuchyň pozdním létem a jeho chuť je dost návyková. Opečený toust s kozím sýrem a hruškovým chutney je báječnou snídaní, svačinou i večeři. Steak s ním si dáte jednou a příště už bude k masu chutney prostě nutné. Proto doporučuji udělat pořádnou zásobu. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
8sklenic 350ml 25minut
Doba vaření
1hodina
Porce Doba přípravy
8sklenic 350ml 25minut
Doba vaření
1hodina
Suroviny
Pokyny
  1. hrušky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostky
  2. šalotku očistíme a nakrájíme na čtvrtky
  3. do hrnce dáme hrušky, šalotku, cukr, skořici a zalijeme vínem
  4. za občasného míchání dusíme na mírném stupni cca. hodinu do změknutí a vyvaření tekutiny
  5. nakonec směs vidličkou pomačkáme, aby konzistence byla stejná
  6. nandáme ještě teplé do sklenek, necháme trochu zchladnout, uzavřeme a skladujeme v lednici