Borůvkové bezlepkové veganské muffiny
Mám ráda muffiny, jen v těch co mají pekárny a kavárny je většinou mléko… tedy nezbývá než občas doma vytáhnout formu a upéct si je. Dnes veganská verze a ještě bez lepku. No řekněmě si narovinu, je to slušná nálož na takovej klasickej borůvkovej muffin… ale díky mandlové a kokosové mouce je to vlastně prima změna. A ten kdo řeší nějaké intolerance a nebo třeba jede veganskou stravu, tak tenhle model rozhodně uvítá. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
12velkých mufiinů 10minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
12velkých mufiinů 10minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Pokyny
  1. Mouky, škrob, prášek do pečiva, cukr a sůl důkladně smícháme v míse.
  2. Přidáme olej, mléko, šťávu z citrónu a vanilku a zapracujeme.
  3. Na závěr přidáme borůvky a už jen lehce vmícháme.
  4. Do formy na muffiny (12 ks) dáme papírové košíčky a ty po okraj vyplníme těstem. Necháme chvilku odpočinout a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C max. 30 minut.
  5. Muffiny necháme zchladnout a podáváme s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem.