Krůtí roláda v jamónu a mrkvové pyré
Mám ráda maso, o tom žádná, jen mě občas nudí stále dělat steaky. Tak si to jednou za čas prostě nějak naplním a zamotám. Krůtí maso, kvalitní jamón a vajíčka nebo olivy dovnitř je kombinace zaručená. Dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Krůtí roláda
Mrkvové pyré
Pokyny
  1. maso lehce nožem rozřízneme do celistvé plochy a přes potravinovou fólii naklepeme
  2. maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe šunkou a listy špenátu
  3. umícháme na pánvi vajíčka, která jen lehce osolíme a opepříme
  4. vajíčka přidáme do středu na maso – viz. foto
  5. roládu zabalíme co nejpevněji a obalíme šunkou po celé ploše
  6. můžeme šunku přidržet zapíchnutím párátek nebo omotat provázkem
  7. maso pečeme v předehřáté troubě na 190 st. C max. 30 minut
  8. mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě hodně do měkka
  9. scedíme vodu, ale malinko jí u mrkve necháme a mixujeme do hladka
  10. do mrkve vmícháme parmezán a případně lžíci másla